2011. február 9., szerda

Esküvői trend 2011

Színek

A 2011-es év esküvői színvilágát két egymástól teljesen eltérő vonal határozza meg.

Bár a magyar menyasszonyok még mindig jobban óckodnak az erőteljesebb, élénkebb színek használatától, mint tengeren túli társaik, de végre nálunk is kezdenek teret hódítani a következő színek: almazöld, pink, narancs, korall, trópusi színek. Megrendeléseinkben már most érzékelhető az igencsak harsány, mégis eleganciát sugárzó püspöklila térnyerése a szokványos fehér/krém fölött.


A másik vonalon a kevésbé karakteres, lágyabb pasztellek, a krémes árnyalatok és a természetes "földszínek" lesznek jellemzőek. Itt a szürke, a halványrózsaszín, az arany, a krémesebb barnák, és az én nagy kedvencem, a csokoládébarna lesz meghatározó.







Fontos tudni, hogy ha igazán ízlésesen kívánunk dekorálni egy esküvőt, nem egyetlen színben, sokkal inkább színpárokban, színkombinációkban kell gondolkodnunk. És hogy mit mivel párosítsunk?

Ha nagyon trendiek akarunk lenni, 2011-ben a rózsaszínt a következő kombinációk valamelyikében használuk: rózsaszín-fehér, rózsaszín-fekete (!!!), púderrózsaszín-szürke, pink-zöld, krémes rózsaszín-arany.

Bátrabbaknak ajánljuk a narancs-kávé, narancs-pink, narancs-korall szín összeállítások valamelyikét.

Hármas kombinációként gyönyörű lehet a sötétkék-királykék-lila.

Téli esküvőkön találkozhatunk majd a vörös-ezüst-fehér, a krém-égszínkék-vörös, a fehér-ezüst-sötétkék, a szilva-lila-arany hármasokkal.

Tavaszra a pink-mandarin, orgona-fukszia, lime-sárga, valamint a lágy ibolyaszíneket ajánljuk.

A kevesebb néha több... Dekoráció az egyszerűség jegyében

A 2011-es esküvői dekorációt a természet közeliség, a rusztikus stílus, az egyedi, kézműves kiegészítők, a kreativitás és az egyszerűség határozza meg.


Nem kell megijedni a szokásostól eltérő, valóban egyedi megoldásoktól sem! Nem feltétlenül kell kreatívnak lennetek, elég egy kép, egy hangulat, amit le tudtok írni nekünk, és kis csapatunk máris hatalmas lelkesedéssel lát munkához. Ne gondoljátok, hogy azért, mert valami különlegeset, valami divatosat szeretnétek, sokkal többe fog kerülni a dekoráció! Az egyedi megoldás nem pénz, sokkal inkább kreativitás kérdése. Abból pedig nálunk nincs hiány! És mivel ötleteink túlnyomó többségének megvalósítását is magunk végezzük, nem kell horribilis számlára számítanotok.

A hatalmas virágdíszek helyébe a kisebb, egyszerűbb kompozíciók lépnek, a mező hangulatát visszaadó virágok és növények kerülnek előtérbe.



Mivel hatalmas divat lesz a kerti jellegű esküvő, érdemes az egész hangulatot ehhez a jelleghez kialakítani. Egyedi készítésű lámpásokat, lampionokat, mécses tartókat, természetes anyagokból készült kiegészítőket használhatunk a dekorációhoz.


2 megjegyzés: