2011. február 9., szerda

Virágok - Az esküvők legcsodálatosabb kellékei

Színek-virágok

Laikusként nagyon nehéz megtalálni a számunkra legideálisabb virágot esküvőnk dekorációjához. Ebben a döntésben próbálunk a segítségetekre lenni következő bejegyzésünkkel.

Ha esküvő és virág, akkor az első, ami eszünkbe jut, az a menyasszonyi csokor. Pedig gondolnunk kell a szertartások helyszínére éppúgy, mint a vacsora színterére. És nem véletlen, hogy itt most nem éttermet írtam...

Örömünkre szolgál, hogy egyre több pár merészkedik ki az éttermek biztonságosnak vélt termeiből. Ügyfeleink közül jelenleg is többen készülnek külső helyszíni szertartásra, vagy épp katonai sátorban megtartott lakodalomra.

Na de térjünk vissza a virágokhoz...

A csoportosításukra nagyon sok lehetőség van - lehet, hogy később mi is megpróbálkozunk majd további verziókkal is - de ha már a trendeknél a színeket elemeztük, haladjunk itt is a színek szerint.

  • Zöld

Ez a szép, élénk szín rendkívül fiatalos és üde hangulatot teremt a dekorációk világában. Friss, vidám szín, melyhez nagyon jól illik a krémes, fehér virágok használata. Jó választás lehet még a fehér hortenzia, a zöld krizantém, az orchidea zöldes árnyalatai, a krémszínű rózsa, a fehér liliom vagy a szellőrózsa is.


  • Kékek, lilák

A kéknek számos árnyalata fog hódítani az idei évben. Az elegáns mélykék komolyabb, exkluzív hangulatot kölcsönöz a dekorációnak, míg a vidám és igencsak bátor királykék fiatalos üdeséget visz az esküvők világába. Ezeket a kékeket nyugodtan variálhatjuk a lila különböző árnyalataival.

Ez a három szín rendkívül népszerű lesz 2011-ben.

Ajánljuk hozzá a hortenziát, melynek számtalan árnyalata létezik a kéktől a liláig, a kálát, az orchideát, a levendulát. De ne feledkezzünk meg a gyönyörű, illatos ibolyáról és az orgonáról se! Ha jobban belegondolunk, igen kicsi költségvetésből készíthetünk (akár saját kezűleg is!) igazán különleges menyasszonyi csokrot ezen virágokból.

Ha a dekorációban több helyen használjuk ezeket a színeket, visszafogottabb menyasszonyok esetében nyugodtan kombinálhatjuk krémszínnel vagy fehérrel, bátrabbaknál pedig citrommal vagy narancssárgával.


  • Púderrózsaszíntől a pinkig

A rózsaszín több árnyalata is közkedvelt lesz a 2011-es színpalettán. Klasszikus stílusú dekorációhoz az elegáns, púderesebb árnyalatokat ajánljuk, a merészebbeknek pedig a pinkre hívnánk fel a figyelmüket.

A pinket párosíthatjuk naranccsal, feketével és az idén nagyon népszerű szürkével.

Gyönyörű látványt nyújtanak majd a rózsa különböző fajtái, a szellőrózsák, csokros rózsák, bazsarózsák, melyeket bátran használhatunk egy csokorban is. Ehhez a színvilághoz ajánljuk még a boglárkát, a fréziát, a tulipánt, a gerberát és a krizantémot.


  • Korall árnyalatok

Ez a szín a rózsaszínnel, a narancsos árnyalatokkal valamint az arannyal igen finom, exkluzív hatást kölcsönöz az esküvő hangulatának. Az orchideát, a kálát, a liliomot és a rózsát eleganciája miatt ajánljuk egy különlegesebb helyszínhez, étteremhez. Szabadtéri vagy kerti esküvőhöz pedig használhatjuk a gerberát, krizantémot, boglárkát, dháliát és a mezei virágokat is.

  • Az elegáns szürke

Az amerikai szakemberek szerint ez a szín is a 2011-es év egyik nagy kedvence lesz. Én azért nem lennék ennyire bátor a magyar menyasszonyokat ismerve.

Hátha valaki mégis kedvet kapna hozzá, térjünk ki erre a színre is pár mondat erejéig.

A szürke, az szürke... De bele sem gondolunk, hogy az egészen világos szürkétől a grafit szürkéig mennyi árnyalat bújik meg.

Használjuk púderrózsaszínnel, ha egy letisztult, fiatalos, mégis elegáns dekorációt szeretnénk, vagy párosítsuk citrommal, lilával vagy bordóval, ha a szürkéhez önmagában nem vagyunk elég bátrak.

Hatalmas fejű púderrózsaszín bazsarózsákat, tulipánokat és orchideát használhatunk a dekorációhoz.



  • Csokoládé barnák és krémszínek

2011-ben előtérbe kerülnek a mohás, földes színek, a természetes anyagok, termések használata közkedvelt lesz a dekoráció világában. A tavaszi, nyári és őszi esküvőknél előtérbe kerülnek a természet közeli helyszínek is. Külföldön divatos trendnek számít a szüreti hangulatú esküvő, ehhez a hangulathoz igazítják az esküvői dekorciót is. Szokás sok helyen akár egy szép pajtát, félreeső melléképületet feldíszíteni az esküvő alkalmára.

A barnák kedvelőinek mindent ajánlunk, ami természetes. És mi lehetne természetesebb a virágnál? Így hát ehhez a színhez bármiylen virágot használhatunk!


Erre a témakörre biztosan visszatérünk még...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése